Wednesday, October 19, 2011

Langkawi - Hari 2: Pantai Cenang

Pagi ni masih lagi di Pantai Cenang. Aktiviti mandi laut diteruskan lagi. Turun pagi, pekena dulu makan pagi yang dimasukkan dalam pekej bilik hotel. Makanan simpel saja dan sikit sampai tak cukup. Kadang-kadang kena tunggu baru makanan dibawa keluar.
Tak silap aku mee goreng dengan nugget.

Selesai makan apa lagi berendam dalam laut.

Anak-anak aku sedang mencari kepah.
Dah hampir tengahari semua dah puas berendam. Naik ke bilik bersiap nak check out. Semua dah bawak turun. Hidup ja enjin kereta ... tak hidup. Call Bang Mat yang sewa kereta minta datang. Punyalah lambat dia nak sampai. Call saja jawab on the way tapi tak sampai-sampai.
Sementara tunggu Bnag Mat tu datang kami pi makan kat restoran Nasi Kandar kat sebelah resort. Habis saja makan, dia tak sampai lagi. Anak-anak aku dah tertidur kat kerusi.

Bang Mat tu sampai dan dia hidupkan kereta dengan buat jump battery dari kereta dia. OK lah boleh jalan. Perjalanan diteruskan ke Makam Mahsuri.

Pautan lain dalam siri Langkawi 3-6hb Jan 2011:
1. Langkawi Hari 1 : Perjalanan Pergi
2. Langkawi Hari 1 : Pantai Cenang
3. Langkawi Hari 1 : Restoran Hj Ramli
4. Langkawi Hari 2 : Pantai Cenang
5. Langkawi Hari 2 : Makam Mahsuri
6. Langkawi Hari 3 : Beras Terbakar
7. Langkawi Hari 3 : Galeria Perdana
8. Langkawi Hari 3 : Kompleks Kraf Langkawi
9. Langkawi Hari 3 : Pantai Pasir Hitam
10. Langkawi : Shopping...shopping...shopping

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...