Posts

Showing posts from January, 2010

Asiatica Organic House

Image
Dah lama tengok restoran nie. Kadang-kadang dok lalu kat Kiosk Bertam  Perdana  nampak la restoran nie, dari luar memang cantik deko ala-ala arab. Pembukaannya di penghujung 2009. Asiatica Organic House. Jadi hari nie dapat la menjamu selera ala arab kat situ. Isteri aku belanja.
Kat dalam memang cantik dengan hiasan dinding, lampu, tiang dan macam-macam lagi la. Suasan memang tenang dan terasa exclusive. Atas meja ada lilin gantung dalam kaca.

Menu dia ada macam macam pilihan hidangan. Kebanyakan hidangan ala-ala timur. Nama-nama yang tak pernah aku sebut dan dengar.
Oleh kerana tak tahu nak pesan apa, lalu tanya pelayan jer la. Dipilih Tanjen Chicken yang ada unsur-unsur timur. Lagi dipilih dinner plate, yang nie standard la macam KFC, ratah ayam dan terakhir mushroom soup dengan garlic bread. Satu ja menu pak arab yang lain masih lagi pandang barat. Ada macam-macam menu timur tapi tak mahu pilih semua nanti kalau tak sedap siapa yang nak perabih. Mulut masih lagi pandang ke barat …

Kenduri 3 dalam 1

Image
Ini merupakan kenduri 3 dalam satu yang kami adik beradik buat. Yang lebih kerja abang aku la, dia dok kat rumah bapa. Kenduri bersempena 3 perkara. Kenduri doa selamat atas kepulangan bapa dan mama dari Makkah, kenduri arwah mak aku dan juga kaum muslim dan musliman yang telah meninggalakan kita dan kenduri kesyukuran diatas pencapaian gilang gemilang anak penakan aku Tasha iaitu anak sulong abang aku dalam peperiksaan yang lepas.

Antara yang hadir kebanyakan sedara mara dan kawan-kawan. Kawan-kawan bapa dan mama aku ramai-ramai. Kawan abang aku sedikit-sedikit. Kawan adik aku kadang-kadang. Kawan aku tak dak langsong hahahaaaa.

Majlis dimulai oleh kata aluan oleh Pak Su Halim dan diikuti dengan tahlil.

Antara lauk yang ada. Kawan-kawan bapa dan mama yang hadir. Sedara mara sebelah bapa aku. Nama aku tak ingat, nanti kena tanya bapa aku dulu.
Salah seorang kawan bapa dan mama semasa pergi haji hari tu. Staf USM bahagian Arceology. Ini abang ipar dan adik beradik belah isteri aku.
Ini p…

Selamat Tahun Baru 2010

Image
Ini hari yang terakhir dalam kelender orang putih, 2009, esok akan bermula kalendar baru 2010. Jadi apa lagi cuti la. Tahun ni abang ipar aku bawa kami sekeluarga dan juga keluarga adik beradik belah pak Idris untuk lepak-lepak kat The Northam Suites. Kalau aku memang tak mampu nak sewa hotel cam nie.
Hari ni aku kerja, malas nak ambik cuti, cuti simpan tahun depan. Depa semua datang ke pulau awal lagi, pi pekena kat Restoran Hameediyah tengahari, aku dapat tengok gambar ja la. Tak pa nanti aku pi sorang-sorang qadha balik.

Jadi lepas kerja terus ke hotel. Naik tinggkat 37 dari 38 tingkat yang aku nampak dari nombor dalam lif. Disewanya P-suite ( presidential Suites). Sesampai aku kat sana anak-anak aku dah tidur, letih kut main sakan. Kemudahan memang best ada dapur, ruang tamu, 2 buah bilik tidur yang dilengkapi jakuzi dan macam-macam lagi la.

Dari atas tu view memang cantik. Dihadapan dapat lihat laut dan di kiri KOMTAR. Tapi ada beberapa tingkap yang ditutupi dengan jaring kayu (lo…