Tuesday, June 18, 2013

Nak Kena Pindah Rumah Pula

Gambar masih tak keluar lagi. Bandwidth kat photobucket dah sampai limit iaitu 10GB sebulan ~ maklumlah pekej percuma. Dia akan reset balik setiap bulan pada tarikh yang sama kita daftar, macam aku 27 haribulan. Maka setiap hari ke27 setiap bulan baru bandwidth tu akan reset ke '0'.

photobucket limit
Jadi sebelum setiap bulan jadi cam nie maka kena cari rumah baru yang segala-galanya free. Tak payah bayar sewa, parking luas, ruang dalam rumah luas, boleh renovate tuan rumah tak marah, boleh bawak masuk macam-macam, api air percuma dan ada secutiti guard. Sekarang dok tengah cuba Flickr pula. Jadi kat atas imej pertama yang dikongsikan.

Flickr nie pun tak berapa best sebab tak boleh buat folder dalam folder (nested folder) atau aku yang tak tau guna lagi. Lagi satu masa buat entry nie, bila nak letak imej tak boleh guna cara mudah klik ikon "Insert Image" saja tapi kena terus tempek kat HTML. Jadi selain photobucket ada lagi tak laman yang menarik untuk kongsi foto dan free??

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...