Wednesday, April 29, 2009

Cemerlang

Hari ni aku telah diiktiraf staf cemerlang, berbangganya (betul ka cemerlang tak tau la....depa bagi, aku ambik)....bersama 700 yang lain. Kami di raie kan di Grand Ballroom Hotel Gurney. Disamping staf cemerlang di raiekan juga staf lama berkhidmat berjumlah lebih dari 100 orang .

Bukan senang nak diraiekan, selalu aku kerja meraiekan orang ja. Selepas majlis di raiekan pula dengan makanan...hi-tea ja...kira ok laaa, disediakan mee mamak (mee kesihatan, mee dengan ubi ja), pizza, bubur kacang, pisang goreng cicah krim vanila, satey, ayam, kuih-kuih dan buah-buahan. Yang tak bestnya camca tak cukup, staf Hotel Gurney ada kat situ buat tak tahu jaa-macam tokkong, bila minta kat depa...baru buat muka terkejut beruk.
Aku pi sana kira 2 in 1 la, buat keja pasang sistem besama member ngan terima anugerah. Waktu sampai kami nak angkat barang kat lobi hotel, seorang jaga pintu Singh yang pakai baju kelindan kapal datang suruh kami punggah barang di bastment, ok la kami bawa van turun bastment, sampai kat sana minta troli kat guard (aci) disitu, ditaliponnya merata nak dapat orang hantar troli kat kami, sampai kesudah tak dapat, abis kami angkat sendiri la barang-barang ( bukannya ringan...maklum nak buat show, LCD projektors, laptops, skrins, kabels), itu masa baru sampai, masa nak balik packing barang nak ambil troli hotel, Singh yang jaga pintu pakai baju macam kelindan kapal tadi tak bagi troli ( walau ada disebelahnya 1)...dikatanya tak cukup, nak buat spare la kat pintu masuk, bukannya troli baru....welding sana-sini dah. Apa punya hotel menyusahkan ja.

Acara berjalan lancar, program ini dianjurkan oleh Unit Pengurusan Sumber Manusia, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Jabatan Pendaftar, USM

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...