TV3 Taja 30 Jemaah Haji

Dah dekat musin haji. Alhamdulillah kepada yang telah mendapat tawaran untuk menjadi tetamu Allah. Bersempena dengan ulang tahun TV3 yang ke 30 tahun, TV3 dengan kerjasama Tabung Haji akan menaja 30 orang jemaah haji pada tahun nie.
Gambar dari Berita Harian Jun 2014
Jemaah yang di pilih merupakan mereka yang telah terpilih untuk menunaikan haji tahun nie tetapi kekurangan wang untuk kesana. Program ini dilancarkan pada Jun 2014 lepas. Mereka yang terpilih akan bertolak ketanah suci September nie.

Kita kat malaysia bolehlah melihat cetik-detik persiapan dan perjalanan mereka akan dapat disaksikan menerusi program selangkah haji yang bersiaran pada hari Raya Aidil Adha ini.

Alhamdulillah rezeki bakal tetamu Allah dan juga tahniah kepada TV3. Harap program ini berjalan lancar. Cuma aku harap program ini bukan salah satu program realiti yang bermatlamat keuntungan semata-mata. Jangan pula menganggu perjalanan ibadah mereka dengan  diselitkan acara-acara yang tak bermanfaat.
Petikan akhbar Berita Harian Jun 2014

p/s: Ada terdengar program-program kebajikan di TV yang meminta peserta menangis untuk meningkatkan simpati penonton.No comments:

Post a Comment