Karnival Sukan Tadika Islam 2010

Tahun ini Karnival Sukan Tadika Islam diadakan di Padang SONY di Seberang Jaya. Karnival ini disertai oleh 3 buah tadika. Anak lelaki aku Muhammad Ammar mengambil bahagian.

Kami dapat maklumat pelajar kena berkumpul di padang pada jam 7.30 pg. Ishhhh...awai sangat. Sebelum hari bermulanya acara, kami SMS pengetua Tadika Khalifah Intelek pelajar ada sarapan ka?. Dia balas balik pelajar diberi air dan roti sahaja, tapi ada gerai-gerai yang buat jual rojak, burger boleh lah beli kat situ, SMS siap dengan harga sekali. Nie pun satu hal dah bayar yuran hari sukan diberi makan anak aku roti dan air sahaja. Bagi la benda kenyang sikit.

Pada hari nie, kami bangun awal bersiap dan cari makan dulu. Hari Ahad, mana ada kedai Melayu buka lagi, jadi pi kedai mamak la. Selesai makan baru ke padang. Rasanya sampai hampir jam lapan. Acara belum bermula. Anak aku ke khemah bersiap. Ibu bapa disediakan khemah bersebelahan.


Lebih kurang jam 8 lebih acara bermula dengan perbarisan masuk atlit melalui hadapan khemah def-def kehormat ( ibu bapa la tuu).Untuk memberkati majlis, bacaan doa disampaikan kanak-kanak tadika.

Diikuti oleh ikrar atlit.

Dah habis ikrar, untuk menghangatkan majlis para atlit bersenamrobik diketuai oleh cikgu.


Selepa itu semua atlit masuk balik ke khemah mereka.
Bermulalah acara....


Cikgu-cikgu dan para sukarelawan menolong membuat persiapan untuk setiap acara.
nie anak aku bawa bola guna gelung.

Kena jampi dulu bola nie supaya tak jatuh.
Opocottttt
Semasa acara berjalan van Vico menaja air coklat percuma. Menjadi tarikan utama bila dahaga.


Juri profesional membuat penilaian.

Sorakan kemenangan...Yahooo!!!

Setelah habis acara para atlit kecil, diadakan acara untuk atlit tua atau ibu bapa atlit. Acara tarik tali. Yang nie aku masuk dan menang. Campur tahun lepas kira dua tahun berturut-turut menyandang juara.
Untuk ibu-ibu tidak ketingggalan, acara kupas buah epal jangan putus kulit.

Akhir sekali untuk atlit tua, adalah acara keluarga, cari kasut anak dan isteri.
Habislah semua acara, Jadi penyampaian hadiah la pulak. Anak aku dapat 3 pingat. Semua ada, emas, perak dan gangsa.
Nie dia pingat yang Muhammad Ammar dapat.
Bergambar bersama cikgu-cikgu Tadika Khalifah Intelek. Habis lah acara untuk setenga hari. Lepas ni kami pi pekena Mid Gulai Kawah.
Gambar penuh kat klik sini.

No comments:

Post a Comment