Saturday, July 17, 2010

Hari Majlis Ke-36

Ini merupakan minggu ketiga berturut-turut dipenuhi acara luar. Kali ini MPSP membuat Hari Majlis selama sehari. Isteri aku diwajibkan hadir ke MPSP. Bukan sekadar hadir tetapi kena ambil kedatangan. Tapi yang malang tak boleh tuntut kerja lebih masa atau elaun perjalanan. Kira seperti suka rela paksa la tu. Hadir pun untuk memeriahkan suasana.


Oleh kerana hari cuti, jadi bawa semua la ke Hari Majlis tu. Sampai kesana mak datukk parking sikit punya susah. Kena parking luar sebab tapak parking diguna untuk acara. Tapi alhmdulillah jumpa kak Normah kawan isteri aku yang baru nak keluar, jadi kami ambil parking dia.

Memang meriah, manusia pun banyak. Yang menjadi tarikan utama ialah membayar kompoun, sebab untuk hari ini setiap kompaun RM 15.00 sahaja.


Sampai ke sana register dulu anak aku, Siti Sarah dan Muhammad Ammar ambil bahagian mewarna dulu. Warna dan gambar diberikan. Acara mewarna dijalankan di lobi MPSP.



Selepas acara mewarna, diadakan acara makan roti pula. Anak lelaki aku Muhammad Ammar apa lagi, masuk la. Dia nie kira makan Alhamdulillah. Tapi tak dapat nombor, dia makan sungguh sopan dan tertib tak gelojoh.

Semantara berjalan acara untuk anak-anak, di hadapan foyer MPSP diadakan pameran kereta antik.


Kereta antik diletakkan di bawah bumbung, sebab kebanyakan kereta ni tak ada bumbung. Di parking lot MPSP dibuat pameran kenderaan. Ini pameran Van Volkswagen. Van ini dibawa oleh pemilik dari Kelab Volkswagen Pulau Pinang dan Kedah.
Tuan empunya van Walkswagon dihadapan van kesayangannya. Menurut beliau ( aku lupa pulak nama dia ) van ini keluaran 1975 dan dia guna van ini untuk kerja seharian bukan setakat pameran sahaja. Penyelenggaraannya pun mudah dan murah tak macam kenderaan sekarang yang banyak alatan elektronik. Vannya masih mengekalkan alatan asal. Ada juga enjin van yang telah ditukar ke enjin Porsche.

Ini kereta Volkswagon Beetle antik. Dulu bapa aku guna kereta Volkswagon jenis ni, masa aku tinggal kat Bukit Jambul, Pendang. Kalau tak silap warna hijau. Kalau bapa aku masih ada kereta nie kira boleh joint sekaki. Di bawah nie keluaran Volkswagen Beetle terbaru yang telah di make-up.
Untuk yang suka motor besar, ini dia. Sebelum beli boleh cuba test-drive dulu. Kalau pemilik dia bagi. Motor ni kira macam bini nombor dua.

Sistem audio kereta pun dipamerkan juga.
Selain acara tengok-tengok dan bersembang di padang hadapan bangunan MPSP diadakan acara tarik tali dan fusal.

Kepada yang suka membeli belah ada banyak gerai disediakan di parking lot MPSP.
Gambar penuh Klik Sini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...