Friday, August 5, 2011

Delima Nasi Tomato

Kali nie ke Sungai Petani. Dah lama aku tak makan kat kedai nie. Dulu ada satu gerai makan dan gerai air saja, la nie ada 3 gerai. Yang original, gerai Delima Nasi Tomato.
Nama nasi tomato tapi tak la rasa macam nasi tomato pun, atau lidah aku yang tak sensitif. Tapi bila di digabungkan nasi nie dengan kuah dalca ( kuah ceroi saja), sambal dan ayam goreng berempah, mabelesss. Harga RM4.00.
Nasi tomato ayam goreng berempah
Ayam goreng berempah akan di letakkan serbuk dia sekali, yang nie yang buat ayam tu sedap. Ini gambar ayam dengan rempahnya saja
Sementara tu satay kat gerai sebelah pun OK, Pak Long Satay. Nama Pak Long tapi orang dia muda lagi. Secucuk 40 sen. Berbaloi la makan kat sini.

Disamping tu ada char koew teow. Tapi aku tak oder pun, jangan membazir. Lain kali aku nak test char koew teow pula sebab ada orang kata sedap. Aku makan kat situ hari Sabtu, orang ramai sampai kena tunggu meja kosong. Ramai manusia makan sebelum pi up-town dekat situ kot.
Up-town nie dibuat kat jalan sebelah Masjid Abdul Rahman pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Dibuka dari lepas Isyak ke lewat malam. Masa makan dok nampak lampu kat situ tapi kaki dah tak larat nak jalan.

Lokasi kawasan letak kereta dekat lampu isyarat persimpangan Jalan Pengkalan dan Jalan Masjid atau bersebelahan Public Bank lihat google kat bawah.

View Delima Nasi Tomato in a larger map

2 comments:

  1. salam ,, saya pun suka nasi tomato ni. mmg sedap dan lain dari yg lain. jadi nak minta kebenaran share pic nasi ni dlm blog saya sbb pic sy ambik tak lawa

    ReplyDelete
  2. Ok no problem...janji letak link blog saya kat situ. selamat menjamu selera

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...