Thursday, March 3, 2011

Taman Jubli Perak Sungai Petani

Hari nie jalan bawa anak-anak dan mak anak ke Taman Jubli Perak Sungai Petani. Banyak mainan, anak-anak aku akan pilih ndoi (buaian) ja. Yang lain depa tak suka. Taman ni dijaga dengan baik, bersih dan alat-alat mainan pun elok dan boleh di gunakan.

Yang menarik taman ini ialah terdapat haiwan walau tak banyak macam zoo tapi OK la percuma. Antaranya burung kakak tua, burung hantu, helang dan haiwan seperti rusa.


Boleh main, boleh tengok haiwan, boleh joging, boleh rehat, macam-macam boleh, maksiat jangan buat.

Taman ini di uruskan oleh Majlis Perbandaran Sungai Petani Kedah ( MPSPK). Lokasi berhampiran Masjid Sultan Muzaffar Syah dan juga Perpustakaan Awam Sungai Petani. Nie dia lokasi dalam Google map.

View Larger Map

5 comments:

  1. Taman ni kira bertaraf " Central Park" macam kat New York

    ReplyDelete
  2. Sini ja lah rakyat bandar beriadah selain dari shopping komplek

    ReplyDelete
  3. salam..sy mntak maaf if menyibuk kjap kat sini..sy cume nak tnya..
    taman jubli perak ni sesuai tak kalau nak ber'picinic'..thanks;)

    ReplyDelete
  4. salam..sy mntak maaf if menyibuk kjap kat sini..sy cume nak tnya..
    taman jubli perak ni sesuai tak kalau nak ber'picinic'..thanks;)

    ReplyDelete
  5. nak piknik sesuai...teduh, ada banyak pokok dan bersih. Kolam pun ada. Bilik air disediakn gak. selamat berpiknikkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...