Thursday, February 24, 2011

Kecil-kecil dah kena Diet

Ishhh.... anak aku nie kecik-kecik dah diet. Sepatutnya masa kecil ni la kena makan banyak sebab masih dalam proses pembesaran. lagi pun mereka ni aktif. Jadi pemakanan yang seimbang dan berkhasiat perlu di utamakan. Ini tidak, asal makan ja kena catu, kadang-kadang tak cukup.

Bagaimana nak mengamalkan makanan seimbang. Duit dah di keluarkan mengharapkan yang terbaik, tapi masih tak cukup lagi ka?. Atau ini sebahagian dari cara nak naikkan yuran.

Makan tengahari nasi dengan lauk tapi tak berapa mencukupi untuk budak-budak. Petang pula selalu sangat la nie makan biskut tiger dua keping, bahulu atau entah apa-apa biskut lagi la.

Dulu Ok tapi semenjak dua menjak nie jadi cam nie. Apa sudah jadi???.

P/s: Nie masuk tadika atau masuk Slim World atau London Weight Management.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...