Sunday, June 7, 2009

Mee Rebus Mak Long


Petang ini aku dan famili pekena Mee Rebus Mak Long kat Paya Keladi, Kepala Batas. Rasa aku ni kali yang keberapa ntah...dah banyak kali pi makan kat situ. Yang paling spesial mee rebus laa sabab tu pon nama kedai dia kan..kan..kann. Disamping tu ada gak nasi daging, nasi ayam, nasi goreng, mee goreng dan bihun sup. Mee dia memang best...puas hati la. Gambar mee rebus spesial..ada udang. Kalau biasa ada mee ( mesti la kan nama pun mee ), telur separuh, keropok, kelempung dan daging dan bahan2 biasa sepinggan mee.
Dulu gerai mee ini menumpang bersama gerai lain di hadapan Pusat Giat Mara Paya Keladi dan dikenali sebagai Mee Terowong sebab sebelum sampai ke gerai ini ada terowong lebuhraya.

Lokasi: Permatang tinggi B, Paya Keladi, Kepala Batas, P. Pinang
Update sikit:
Harga Mee rebus special RM 4.00 dan biasa RM 3.00
Beroperasi setiap hari kecuali hari Sabtu. Masa 12.30 tgh - 8.00 mlm

2 comments:

  1. Salam

    mee rebus ni memang popular. Mak Long tu diambil dari nama tuan punya kedai dekat terowong tu..( org Permatang Tinggi B pangge dia mak long.).

    Muka hang ada dalam blog aku he he he ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...